PROGRAMMA 2018


De Progressieve Groepering Asten (PGA) is een lokale partij met een sociaal gezicht die samen met alle inwoners gaat voor een slagvaardig, verbonden en bloeiend Asten.

 

Bij ons staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Als hechte club willen wij mensen met elkaar in contact brengen en tot ontwikkeling laten komen. Inspireren, netwerken, kennis en ervaring met elkaar delen zodat iedereen samen maar ook ieder voor zich in Asten, Heusden en Ommel verder komt. De PGA staat voor een gemeente met een open houding en een transparante communicatie. Een andere mening doet ertoe en zien wij als een kans om samen tot een betere oplossing te komen dan je er tegen af te zetten. Dát is progressief, dat is samen doen. Samen doen!

Een slagvaardig, verbonden en bloeiend Asten waar het goed leven is; hoe willen we dat bereiken? De PGA is 40 jaar geleden opgericht door een groep jongeren die vond dat er vernieuwing in de politiek plaats moest vinden. De PGA is al 40 jaar actief en heeft in deze jaren mooie initiatieven op poten gezet. De PGA zet zich in voor verbetering van ons leefklimaat, denkend aan jong en oud.

Met een lijst van acht overkoepelende thema’s beschrijven we onze doelstellingen en hoe we deze voor de komende raadsperiode willen bereiken. In de praktijk zullen deze thema’s soms overlappen. Belangrijke onderwerpen als innovatie en jongerenbeleid komen bij meerdere thema’s aan de orde. Tot slot formuleren we een aantal speerpunten voor de drie dorpskernen Asten, Heusden en Ommel.

 

Onze overkoepelende thema’s zijn:

  1. ASTEN SAMEN GROEN
  2. ASTEN WOONT 
  3. ASTEN ONDERNEEMT
  4. ASTEN ZORG(T) VOOR MEKAAR
  5. ASTEN ONTDEKT
  6. ASTEN GENIET
  7. ASTEN GOED GEREGELD
  8. ASTEN BOERT

 

Vervolgens volgen de speerpunten per kern:

 

Het woord ‘Asten’ in de tekst, duidt de ‘gemeente Asten’ aan. Tenzij uit het verhaal duidelijk blijkt dat het om het dorp Asten gaat.