RHODYN GIJSELHART

 

Duurzaamheid, Milieu, Water, Natuur

 

40 jaar, woont in Asten, opgegroeid in Asten en Eindhoven. Werkte in het leger, in de transportsector en maakte de stap naar het speciaal basisonderwijs. Is nu werkzaam als docent in het Oertijdmuseum in Boxtel en als infotainer bij Mad Science, waar hij tevens betrokken is bij de opleiding van collega’s. Houdt van basketbal, beeldhouwen, spelletjes spelen en gamen.

 

"IIk woon nu al 30 jaar in Asten en ben erg van deze plaats gaan houden. Vooral de Astense natuur heb ik diep in mijn hart gesloten. Daarom maak ik me sterk voor duurzaamheid en een beter milieu voor iedereen. Vandaar dus Rhodyn met het Groene Hart! Ik strijd tegen de vervuiling van het grondwater door de landbouw en het overdreven sproeien. Om Loesje te citeren: zo’n economie herstelt zich makkelijker dan het milieu.

 

Logisch om mij te verbinden aan de PGA, die staat voor groen én sociaal. Als basketballer heb ik het verenigingsleven hoog in het vaandel staan. Sport als sociaal bindmiddel is erg belangrijk en erg leuk, daar wil ik me graag voor inzetten."